Vincent Nijhuis

Osteopaat

RUGKLACHTEN? GEWRICHTSKLACHTEN? HOOFDPIJN? ORGAAN- EN DARMKLACHTEN? VAGE KLACHTEN? EMOTIONELE KLACHTEN?

 

OSTEOPATHIE: EEN GE-ZON-D PERSPECTIEF!

Osteopathie is het in balans brengen van het lichaam (binnen de lichaam-geest eenheid) en haar systemen zoals het spier- en gewrichtssysteem, de spijsvertering, het hart-long systeem, andere interne organen in de buik zoals nier-blaas- en geslachtsorgaansysteem, het hormonale- en het zenuw-vloeistofsysteem en het hele bindweefsel informatieve systeem m.b.t. de gezondheid.

Dit doen wij door het (zacht) met de handen losmaken van o.a. gewrichten, interne organen, zenuwweefsel, bloedvaten, het bindweefsel wat alles bij elkaar houdt e.d., het geven van inzicht in de betekenis van bewegingsverlies en het helpen bij bewustzijn binnen de lichaam-geest eenheid.

Zo gaat de osteopaat op zoek naar de primaire oorzaak van de klacht, uitgaande van de drie volgende systemen: (1) het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, wervels, botten, pezen), (2) de inwendige organen (met bloedvaten, lymfevaten en zenuwen) en (3) het schedel/heiligbeen systeem (met daarin hersenvocht, de vliezen en het zenuwstelsel). Daarbij, uitgaande van de lichaam-geest eenheid, wordt ook nagegaan welke prioriteit (mechanisch, stofwisseling, emotioneel, energetisch) in de afgestemde behandeling noodzakelijk is. De osteopaat kan helpen om een nieuw evenwicht te waarborgen en het natuurlijk herstelvermogen en vitaliteit te (her)vinden die de mens van nature in zich heeft!

Het onderzoek en de behandeling is altijd manueel. Een osteopaat is HBO opgeleid om (met overwegend zachte technieken) beenderen en organen één voor één weer beweeglijk te maken, zodat het lichaam als geheel weer ongehinderd en pijnvrij kan functioneren en zichzelf verder kan herstellen (ook met de nodige emotionele ondersteuning).  Hierdoor volgen de behandelingen niet kort op elkaar.

U bent van harte welkom!

Vincent Nijhuis, osteopaat DO-MRO, lid NRO

Voor meer informatie, uitgebreide indicatielijst en vergoeding vanuit de aanvullende verzekering zie:

                 www.osteopathienijhuis.com

Informatie en afspraak voor behandeling:

  06-13242153

             Nijhuisosteopathie.ssp@hotmail.com